KONKURS

KREATIVNO AFIRMATIVNA ORGANIZACIJA Parnas, Novi Sad, Srbija
NEVLADINO UDRUŽENJE “ ART 365 ”, Podgorica, Crna Gora
UDRUGA SPIRIT, Rijeka, Hrvatska
HUMANITARNA ORGANIZACIJA PARTNER, Banja Luka, Bosna i Hercegovina

raspisuju
KONKURS ZA FILMOVE
Na 17. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL
UHVATI FILM
na temu invalidnosti i filmove čiji su autori/ke (glumci, scenaristi, režiseri)
osobe sa invaliditetom

konkurs uhvatifilm 2019 word    Prijavni formular

Filmski festival “Uhvati film“ obuhvata projekcije na temu invalidnosti, kao i prateće programe. Bitan dio festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.
Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu a zatim i u Banja Luci, Rijeci i Kotoru sa ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.
Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima/kama, scenaristima/kinjama i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.
Uslovi konkursa:

  1. Tema: Invalidnost *
  2. Trajanje: do 30 minuta
  3. najmanje DVD kvalitet **
  4. da imaju titl na SR/HR/BiH/CG odnosno na engleskom jeziku***

Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti i:

  • Prijavni formular ,
  • biografiju autora
  • 2 fotografije iz filma
  • dijalog lista u srt formatu.
  • trejler (ako postoji)

Filmovi moraju biti poslati najkasnije do 01. 06. 2019.
Molimo Vas da nam se prije slanja radova poštom javite putem e-maila, kako bismo očekivali Vaš film i pravovremeno reagovali ukoliko pošiljka ne stigne.
Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljalac. Filmovi i kopije koje pristignu na konkurs zadržavaju organizatori. Organizatori se obavezuju da filmove neće koristiti u komercijalne svrhe. Za projektovanje filmova koji budu odabrani u program festivala, organizatori neće isplaćivati nadoknade ni autorima ni producentima. Organizatori zadržavaju pravo korištenja isječaka iz filmova u trajanju do 3 minuta isključivo u svrhu promocije programa Filmskog festivala „ Uhvati film“.
Filmovi koji budu izabrani po ocjeni stručnog biće prikazani u okviru 17. Filmskog festivala „Uhvati film!“ tokom septembra 2019. godine u Novom Sadu (SR) i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banja Luci (BiH), u Rijeci (HR) i Kotoru (CG) ali i u okviru postprodukcije – Filmskog karavana u gradovima navedenih država.
Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu.
Pored plakete za najbolji film, za najbolji scenario i režiju, stručni žiri će dodjeljivati i specijalne plakete za doprinose na polju invalidnosti imajući u vidu:
 Da li/koliko film gledaocima pruža alternativni/drugačiji način pogleda na invalidnost?
 Koliko je originalan pristup temi invalidnosti?
 Koliko je film zanimljiv/privlači pažnju/ostavlja utisak?
 Koliko su izbegnuti stereotipi o invalidnosti?
 Koliko film pruža novih informacija o invalidnosti?

Filmovi se mogu dostaviti putem interneta (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..) ili poštom (u 2 kopije) na adresu:

Crna Gora:

Branimir Žugić
Farmaci bb
81 000 Podgorica
ZA Uhvati film

Click for Festivals - Connecting Films and Festivals

ZA DODATNE INFORMACIJE U VEZI SA KONKURSOM OBRATITE SE NA email: uhvatifilm@gmail.com

ZA DODATNE INFORMACIJE U VEZI SA “UHVATI FILM MONTENEGRO” OBRATITE SE NA email: uhvatifilm.mne@gmail.com