Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
uhvati film kids,

Deca menjaju perspektive

Prvi zvanični Festival Uhvati film kids održan je u Novom Sadu i Futogu. Skoro 300 mališana sa svojim učiteljima/cama, prisustvovalo je projekcijama filmova sa Uhvati film festivala za decu, a nakon toga imali su priliku da razgovaraju i bolje se upoznaju. Naravno sve uz poštovanje epidemioloških mera.
uhvati film kids,
Photo by MTomic

Održano je

Tokom projekcija prisutni su uživali u filmovima: Užad, Ian, jedna dirljiva priča, Gđica Ronaldo, Iznutra, Minus jedan, Vojtek, Kao vožnja bajsom i Mladica. Ništa manje nije bio inspirativan ni razgovor nakon projekcija.

Iz filmova, mališani su sami izvukli pouku: “Svako je drugačiji i različit, ali to nije prepreka da se družimo.” I još jednom  potvrdili – niko se ne rađa sa predrasudama, već ih u procesu socijalizacije usvajamo.

Svi filmovi ostavili su snažne utiske na najmlađe. Film G`đica Ronaldo pokazao im je da steći invaliditet nije prepreka u ostvarenju sna. Film Užad i Ian, jedna dirljiva priča kako se treba ophoditi prema drugima, imali oni invaliditet ili ne. Film Kao vožnja bajsom – o važnosti snova, sećanja i onoga što nosimo u sebi.

Uhvati film kids realizuje se uz podršku Gradske uprave grada Novog Sada.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content