Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

uhvati film pusti predrasude 2022

Uhvati film pusti predrasude 4 u Srednjoj školi MC Vision Academy

Kad smo pre četiri godine započeli seriju edukacija po novosadskim srednjim školama, verovali smo da će naš program dugo da traje! I bili smo u pravu. Već četvrtu godinu zaredom, ponosni smo na projekat Uhvati film – pusti predrasude 4. Prvu edukaciju četvrtog organizovali smo u Srednjoj školi MC Vision...
uhvati film pusti predrasude 2022

Kad smo pre četiri godine započeli seriju edukacija po novosadskim srednjim školama, verovali smo da će naš program dugo da traje! I bili smo u pravu. Već četvrtu godinu zaredom, ponosni smo na projekat

Uhvati film – pusti predrasude 4

Prvu edukaciju četvrtog organizovali smo u Srednjoj školi MC Vision Academy sa đacima prve godine. Gledali smo edukativne filmove i govorili o diskriminaciji osoba sa invaliditetom.

Učenici su naučili ispravnu terminologiju u vezi sa invaliditetom, prepoznali česte stereotipe i predrasude i u svojoj okolini i dobili nove uvide. Zajedno – srušili smo predrasude i još jednom naučili da je zajedništvo ono što menja i pokreće.

Cilj projekta je podsticanje prevencije diskriminacije socijalno osetljivih grupa mladih i afirmisanje filma kao sredstva edukacije za postizanje socijalne promene. Edukacija senzibiliše i nastavno osoblje po pitanjima diskriminacije i socijalnog uključivanja osetljivih grupa i podstiče ih da ovaj aspekt primene u svom radu sa mladima. Projekat direktno utiče i na razvoj kvalitetnih vannastavnih aktivnosti u školama.

Projekat “Uhvati film – pusti predrasude 4” podržala je Gradska uprava za sport i omladinu -Kancelarija za mlade Novi Sad.

pročitajte više zašto je Uhvati film pusti predrasude sjajan

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content