Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
Uhvati film Banja Luka 2022

JEDANAESTI „UHVATI FILM – BANJA LUKA” FESTIVAL OD 20. DO 22. OKTOBRA

Uhvati film Banjaluka festival održaće se od  20. do 22. oktobra 2022. godine u Banjaluci. Svečano otvaranje biće upriličeno 20. oktobra u Domu omladine, sa početkom u 18.30 časova, a naredna dva dana ‒ 21. i 22. oktobra, projekcija filmova se nastavlja na istoj lokaciji.

Uhvati film Banja Luka 2022

U okviru filmskog programa na Festivalu u Banjaluci premijerno biće prikazano 27 filmova iz 17 zemalja svijeta. Prateći program festivala su panel diskusije na teme „Aktivizmom do promjena”(moderatorica: Biljana Kovač) i „Vidi li film mene ili samo moj invaliditet?” (moderatorica: Jovana Džever), sa gostima iz svijeta filma, kulture, umjetnosti. Za vrijeme trodnevnog trajanja Uhvati film fesivala, ulaz će biti besplatan.

U revijalnom dijelu programa biće prikazani i filmovi „Točak snova” autora Ognjena i Milana Bogdanovića, te film „S one strane duge” autorke Milane Majar.

Organizatori se zahvaljuju svima onima koji pomažu organizaciji ovogodišnjeg festivala, svim pisanim i elektronskim medijima, koji iz godine u godinu upoznaju javnost sa Uhvati film festivalom, i organizacionom timu Festivala koji godinama s velikom predanošću radi na njegovoj pripremi i realizaciji.

Ovogodišnji Uhvati film Banjaluka festival podržao je Grad Banja Luka, a medijski pokrovitelj je Aloonline.ba portal. Prijatelji festivala su: Dom omladine Banja Luka, Dis teatar i CSK print.

Celokupan program pogledajte ovdje.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content