Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Amfiteatar. Na drvenim sedištima sede devojke i muškarci. Između sedišta poziraju tri žene, žena u sredini je Milesa Milinković, direktorka Uhvati film-a.

Uhvati film karavan sa budućim vaspitačima i vaspitačicama

Karavan Uhvati film održan je 17. novembra sa studentima i studentkinjama treće godine Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.

Nove perspektive, emocije, saveti za profesionalni rad i poruke ravnopravnosti, obeležili su karavan Uhvati film na Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu!

Studenti su uživali u filmovima sa ovogodišnjeg Uhvati film festivala: Grejs, Papirni aviončić, Solo, Kišobran, Jedina crna mrlja u beskonačnom belom, a nakon toga razgovarali sa Uhvati film timom: Milesom Milinković i Marijanom Ramić.

Marijana Ramić i Milesa Milinković ispred bine amfiteatra. Sede na drvenim stolicama. Milesa Gleda u pod a Marijana gestikulira - nešto objašnjava.

Najviše im se dopao film „Grejs“ jer menja perspektive o životu i šalje emocije životne radosti. Milesa je istakla da film „Grejs“ govori i o neophodnosti podrške da istrajemo u svojim željama i snovima. Studenti su istakli da im je posebno koristan bio i film „Papirni aviončić“, jer pokazuje da i učitelji/ce inkluziju uče od dece. Razgovarali smo i o filmu „Solo“, koji nas je sve nagnao da se zapitamo: „Šta da je svet nepristupačan osobama bez invaliditeta?“.

Uhvati film tradicija sa vaspitačima/cama nastavljena! Ovo je već peta godina zaredom da se družimo u okviru predmeta Uvod u inkluziju i menjamo perspektive!

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content