Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
Publika u Kancelariji za mlade Temerin.

Karavan Uhvati film pokrenuo promene u Temerinu

Već po tradiciji, Temerin je i ove godine bio redovna stanica karavana Uhvati film, koji organizujemo u saradnji sa Udruženjem Kap iz Temerina.

Pokrenuli smo promene i u Temerinu! Karavan Uhvati film organizovan je 27. oktobra u Kancelariji za mlade Temerin, u saradnji sa Udruženjem Kap. Prisutni su uživali u izboru filmova sa 21. Uhvati film-a: Najosnovnije stvari, Grejs, Kišobran, Apsolutna nula, Papirni aviončić, Gore su mi oči, Priča o kamenu i Leo.

Nakon projekcije, razgovarali smo. 

Najviše utisaka izazvao je film Oči su mi tamo gore zbog interesantne teme. Prisutni su komentarisali da nisu očekivali na početku filma zaplet koji sledi, pa im se jako svidelo što film prikazuje seksualnost osoba sa invaliditetom na način na koji se ne nalazi često u javnosti. Posebnu pažnju izazvao je i film Kišobran, koji govori o različitostima i podseća nas da postoje i osobe sa nevidljivim invaliditetima. Publiku je dirnuo i animirani film Papirni aviončić koji nas uči da nekad, kad je inkluzija u pitanju, treba samo da se ugledamo na decu.

Govorili smo i o preprekama na koje svakodnevno nailazimo i iz Temerina zajedno poručili: treba da menjamo sebe, svet oko sebe, za nas, za druge i za one koji dolaze.

Radujemo se i narednim filmskim susretima u Temerinu!

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content