Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

U sali, za okruglim velikim stolovima sede ljudi i gledaju u projekciono platno. Fotografisani su s leđa. Pored platna stoji direktorka festivala.

Karavan Uhvati film u poseti Vršcu

Učesnici/e seminara "Konvencija o pravima osoba sa invaliditetom i ciljevi održivog razvoja", koji organizuju: Un Women, United nation Serbia i UNPRPD, uživali su u projekciji filmova sa ovogodišnjeg 20. Uhvati film-a i jednoglasno zaključili da je naše filmove potrebno prikazati u svim školama i gradovima u Srbiji.

Projekcija je realizovana 8. novembra u Vršcu, u okviru našeg Uhvati film karavana koji obilazi gradove u Srbiji. Prisutni su uživalu u ovogodišnjim filmovima: Čuće se naš glas, Tehnologija za razgovor, Između stakla i zidova i Reći ću ti nešto pre odlaska u tunel. Filmovi su preneli snažne poruke o pravima osoba sa invaliditetom, naročito žena sa invaliditetom, važnosti pristupačnosti i sistemske podrške, procesu prihvatanja i razumevanja, kao i rušenju stega i ograničenja.

Svi filmovi ostavili su podjednako snažne utiske na publiku, dokazujući moć i važnost Uhvati film karavana na publiku širom Srbije.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content