Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
Na bordo pozadini logo Uhvati film ispod kog piše karavan. Ispod je i fotka iz filma - glave mladića i devojke koji se gledeju i blago osmehuju.

Karavan Uhvati film putuje po Srbiji

Karavan Uhvati film započinje svoje putovanje. U obilasku gradova po Srbiji posetiće Kraljevo, Novi Sad i Niš i doneti projekcije najboljih filmova sa 20. Međunarodnog festivala Uhvati film. Nakon projekcija, biće organizovane diskusije. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Ruta Novi Sad – Kraljevo-Niš

Putovanje polazimo iz Novog Sada. U saradnji sa Novosadskim volonterskim centrom, a povodom Međunarodnog dana volontera, najbolje filmove sa Uhvati film-a gledamo 3. decembra od 17h u Opens-u (Kinesta četvrt).

Iz Novog Sada, selimo se u Kraljevo. Karavan Uhvati film održaće se 5. decembra od 18h u Kraljevačkom udruženju za pomoć osobama sa autizmom (Dositeljeva 3G) u saradnji sa Kreativnom radionicom Kraljevo, Kraljevačkim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom i Unijom organizacija OSI grada Kraljeva.

Putovanje završavamo u Nišu. U saradnji sa EU info point Niš, Uhvati film filmove gledamo 12. decembra od 12h u EU info point Niš (Vožda Karađorđa 5).

Na bordo pozadini logo Uhvati film ispod kog piše karavan. Ispod je i fotka iz filma - glave mladića i devojke koji se gledeju i blago osmehuju.
Ispod piše Novi Sad 03.12. Kraljevo 05.12. Niš 12.12. Ulaz slobodan. Na dnu na beloj poyadini su logoi Parnasa, Uhvati film i donatora

Širenje tolerancije je Uhvati film misija

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival na temu invalidnosti. Organizuje se u Novom Sadu svake godine i predstavlja kratkometražne filmove na tematiku invalidnosti, kao i bogat umetnički program u kojem su osobe sa invaliditetom akteri ili autori.

Nakon novosadskog Festivala, svoju misiju filmovi šire i na druge gradove u Srbiji upravo u okviru Karavana Uhvati film. Prenose snažne poruke o prihvatanju, različitost, toleranciji i promenama perspektiva.

Ne propustite Uhvati film filmove koji nas ostavljaju bez reči, pokreću snažne emocije, nagone nas da preispitujemo sebe i svet i sijaju ljubav!

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content