Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Milesa ispred Uhvati film-a i Vojislav ispred Novosadskog volonterskog centra pozdravljaju publiku. Iza njih je baner Uhvati film-a. Pored Vojislava stoji zvučnik i sto.

Uhvati film karavani u Novom Sadu

Pred kraj godine, Novosađani su još jednom imali prilike da uživaju u najboljim filmovima sa 20. Uhvati film-a: 3. decembra u Opens-u i 22. decembra u KCNS

U saradnji sa Novosadskim volonterskim centrom, a povodom Međunarodnog dana volontera, 3. decembra održana je projekcija najdirljivijih filmova sa ovogodišnjeg izdanja Uhvati film u Opens-u. Uživali smo u filmovima: Moj brat je gluv, Nevidljivo čudovište, Reću ću ti nešto pre odlaska u tunel i Praćenje pogleda.

Prisutni su komentarisali da su filmovi jako emotivni i govore o važnim životnim temama. U publici su bili i volonoteri iz raznih zemalja Evrope i istakli da bi korisno bilo da se ovi filmovi prikazuju i širom Evrope.

Uhvati film tradicionalno deo festivala Euro-In

Izbor nagrađenih filmova sa Uhvati film-a prikazani su i u okviru festivala Euro-in, 22. decembra u KCNS. Prisutnima se obratila direktorka Festivala, Milesa Milinković i rekla da joj je drago što sa Euro-in festivalom sarađujemo dugi niz godina, stoga je ovaj Festival uvek prilika da još jednom pogledamo najbolje Uhvati film filmove te godine.

Prikazani je 5 nagrađenih filmova: Za svaki slučaj, Između stakla i zidova, Prava pepeljuga, Reći ću ti nešto pre odlaska u tunel i Pokušavajući.

Čekamo vas i sledeće godine na novim projekcijama u Novom Sadu.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content