Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.

Mawbe

Mavbe

Sinopsis

U Dakaru u Zapadnoj Africi, četiri mlada mehaničara šegrta na čelu s Mawbeom, osobom s invaliditetom, stvaraju jako prijateljstvo. Svakodnevno podučava zanatu svoju vernu družinu. Jednog dana, Mawbe doživi saobraćajnu nezgodu. Njegovi prijatelji odluče za njega osmisliti nezaboravan poklon za uspomenu. Za to će morati pokazati solidarnost, da ostanu motivisani i da udvostruče svoju kreativnost uprkos nedostatku finansijskih sredstava.

 

Zašto da pogledate ovaj film? (reč selektorke)

Kad nam je neko prijatelj, ne odustajemo od te osobe, zar ne? Kad je prijatelj u nevolji, možda ćemo aktivirati upravo ono što smo od njega/nje naučili, da bi smo pomogli..

Synopsis

In Dakar West Africa, 4 young apprentice mechanics headed by Mawbé, a disabled person, forge a very strong friendship between them. Despite the difficulties, Mawbé keeps his feet on the ground thanks to the solidarity and sharing spirit of his gang. On a daily basis, he teaches the trade to his loyal gang. One day, a car accident occurs on Mawbé. The children decide to design a memorable keepsake gift for her. For this, they will have to show solidarity, stay motivated and redouble their creativity despite their lack of financial means.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.
Skip to content