Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

kamera

Poziv za filmove na 20. Uhvati film je otvoren

Imate film na temu invalidnosti od 30 minuta koji će nas okrenuti naglavačke i voleli biste da ga pokažete drugima na velikom platnu? Eto pravog razloga da ga pošaljete na naš upravo otvoreni konkurs za filmove i dobijete priliku da budete deo 20. Međunarodnog filmskog festivala “Uhvati film”.

Imate film na temu invalidnosti od 30 minuta koji će nas okrenuti naglavačke i voleli biste da ga pokažete drugima na velikom platnu? Eto pravog razloga da ga pošaljete na naš upravo otvoreni konkurs za filmove i dobijete priliku da budete deo 20. Međunarodnog filmskog festivala “Uhvati film”.

Uz film, pošaljite nam i: popunjen prijavni formular, biografiju, 2 fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ako postoji). Fajlove možete slati na naš mejl uhvatifilm@gmail.com, putem internet platformi (festhome ili clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo..) ili pošte na disku/USBu (u 1 primerku). Pre slanja radova poštom, obavestite nas o tome na mejl uhvatifilm@gmail.com, kako bismo znali da očekujemo vaš film i pravovremeno reagujemo ukoliko pošiljka ne stigne.

Rok za prijavu je 15. aprila 2022.

Podsećamo, konkurs je regionalni – jedinstven za sva četiri izdanja Uhvati filma. Filmovi koji stručni žiri iz domena filma i invalidnosti selektuje za novosadsko izdanje u Uhvati film 2022, ulaze u uži izbor za prikazivanje na Uhvati film izdanju u Rijeci, Banjaluci i Kotoru!

I ne zaboravite, biramo samo one filmove koji menjaju perspektive. Pored tehničkih uslova – da filmovi traju do 30 minuta, budu najmanje DVD kvaliteta i imaju titl na SR/HR/BiH/CG odnosno na engleskom jeziku, važno je da temu invaliditeta prikazuju na nestereotipni i nediskriminatorski način.

Očekujemo nove filmove koji će nam promeniti perspektive. Srećno!

Sve detalje konkursa pročitajte u našem zvaničnom pozivu.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content