Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
u prvom planu je ID karticana kojoj piše Jovana volonter, u drugom planu, zamućeno je publika Uhvati film festivala

Uhvati film Novi Sad te poziva, volontiraj i pokreni sa nama promene

Priliku da budeš deo tima koji pokreće promene imaš sad! Prijavi se na naš otvoreni konkurs za volontere/ke i budi deo jedinstvenog regionalnog filmskog festivala koji menja perspektive!

Jednostavnim klikom na link, pojaviće ti se prijavni formular. Potrebno je samo da ga popuniš (lični podaci, interesovanje i iskustvo) do 5. maja – i deo si našeg tima!

Primamo sve zainteresovane, vredne volontere/ke, koji žele da daju doprinos svojoj zajednici, pokrenu društvene promene i neguju vrednosti tolerancije, različitosti i ravnopravnosti.

Godine, obrazovanje, iskustvo, mesto stanovanja ne igraju ulogu. Čak i ukoliko živiš mimo Novog Sada, svoj volonterski doprinos možeš dati onlajn. Jedini kriterijum je želja da daš svoj pečat festivalu Uhvati film i da si spreman/a da sa nama podeliš vrednosti, vreme i znanja.

Trenutno tražimo volontere za dva tima:

  • TIM PREVOĐENJA: sa engleskog ili drugog stranog jezika na srpski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova), MAJ -OKTOBAR;
  • PROMO TIM: pomoć pri objavljivanju objava na društvenim mrežama, pisanje intervjua, recenzija i drugih tekstova za sajt, osmišljavanje, snimanje i montaža kratkih video klipića za potrebe društvenih mreža, priprema materijala za promotivne aktivnosti JUN-DECEMBAR;

Konkurs za volontiranje u oblasti tehničke podrške na novosadskom izdanju Festivala, biće raspisan u septembru!

Šta nudi Uhvati film?

Pored sjajnih filmova, Uhvati film daje ti priliku da se družiš i učiš od inspirativnih ljudi. Tokom volontiranja imaš mogućnost da prisustvuješ i drugim aktivnostima u vezi sa Festivalom: radionicama, tribinama, diskusijama o temama koje nemamo prilike da čujemo često u javnosti. Da promeniš svoje perspektive, a zatim i udruženim snagama utičeš na promenu društvene perspektive u široj zajednici.

dve volonterke poziraju, nasmejane su, u rukama drže katalog i flajer

Svi volonteri/ke dobijaju i potvrdu o volontiranju, a po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja.

Kako se trudimo da volontiranje prilagodimo tebi, u prijavi navedi svoja interesovanja i očekivanja. Možda baš to bude nova oblast našeg volonterskog programa.

Zašto je Uhvati film poseban?

Uhvati film Novi Sad postoji već 21 godina, a volonterski program devet. Tokom godina prikazali smo preko hiljadu kratkometražnih filmova na temu invaliditeta. Besplatne projekcije filmova i prateći umetnički program premijerno se dešavaju u oktobru u Kulturnom centru Novog Sada.

  • Ugostili preko 200 autora i aktera iz zemlje i inostranstva.
  • Organizovali smo preko 30 edukativnih radionica o invalidnosti, filmu, fotografiji i ljudskim pravima.
  • Afirmisali smo preko 20 umetnika koji su osobe sa invaliditetom.
  • Družili smo se preko 150 volontera/ki iz cele Srbije. Svi su istakli da im je to bilo jedinstveno i originalno iskustvo, u kojem su stekli nova znanja i uvide i zaista razumeli koliko je važno da svaki pojedinac načini promene u sebi i svetu oko sebe.

Posebno smo ponosni na nagradu koju je Uhvati film Novi Sad dobio – nagradu Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Upravo zato, Uhvati film 2023 održava se pod sloganom Pokrenimo promene i šalje poruku da promene koje načinimo sami, jesu vidljive i važne, ali promene koje činimo zajedničkim snagama, imaju moć da menjaju svet.

Ne propusti da se prijaviš za volontiranje na festivalu Uhvati film na linku do 5. maja i zajedno sa nama pokreneš promene. Čekamo te, da podelimo vreme, vrednosti i akcije i zajedno „budemo promena koju želimo da vidimo u svetu“!

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content