Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Volonterke Uhvati film festivala, 4 devojke u majicama festivala, gledaju u aparat, nasmejane

Budi naša podrška – volontiraj na Uhvati film-u

Ne propusti priliku da postaneš deo Uhvati film tima. Prijavi se na novootvoreni poziv za volontere i zajedno sa nama sijaj ljubav na 20. Uhvati film-u, koji se održava od 12-16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada.

Ako živiš u Novom Sadu, zainteresovan/a si za promenu perspektiva i želiš da budeš društveno aktivan/a, 20. Uhvati film je mesto za tebe.

Prijaviti se možeš preko prijavnog formulara, klikom na link . Potrebno je samo da ga popuniš (lični podaci, interesovanje i iskustvo) do 3. oktobra – i našao si se u našem timu!

Oblast u kojem je moguće volontirati su:

FOTOGRAFIJA: fotogafisanje na Uhvati film festivalu, uz mentorstvo profesionalne fotografkinje;

TEHNIČKA PODRŠKA: personalna asistencija, protokol, tehnička priprema realizacije i organizacija događaja, distribucija promo materijala, priprema paketa za goste…,

Šta dobijaš na Uhvati film-u?

volonterka u majici festivala. drži fotoaparat okrenut ka aparatu koji je slika
Foto: Jovana Kalamković

Mogućnost da se družiš i učiš od inspirativnih ljudi, iznutra upoznaš sa organizacijom i atmosferom jednog filmskog festivala. Tokom volontiranja imaš mogućnost da prisustvuješ i drugim aktivnostima organizacije: radionicama, tribinama, diskusijama o temama koje nemamo prilike da čujemo često u javnosti. Da promeniš svoje perspektive, a zatim i udruženim snagama utičeš na promenu društvene svesti u široj zajednici.

Svi volonteri/ke dobijaju i potvrdu o volontiranju, a po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja. Svi volonteri imaju šansu da se uključe u dalji rad naše organizacije.

Uhvati film više je od filmskog festivala.

Uhvati film postoji već 20 godina, a volonterski program osam. Jedinstven je regionalni festival u regionu. Izdanja ima u Novom Sadu, Banjaluci, Rijeci i Kotoru. Uhvati film je najpristupačniji filmski festival u regionu, budući da je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom, slepima i Gluvima.

Tokom godina, družili smo se sa preko stotinu volontera/ki iz cele Srbije. Svi su istakli da im je to bilo jedinstveno i originalno iskustvo, u kojem su stekli nova znanja i uvide i istinski razmenjivali emocije.

Da bi Uhvati film još jače sijao ljubav, potrebna nam je vaša podrška na licu mesta.

Zato trk klik na link za prijavu, prijavi se na volontiranje na Uhvati film-u i budi deo nezaboravnog događaja.

Fotografije: Jovana Kalamković, volonterka Uhvati film festivala

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content