Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Devojka pozira podignutih palčeva na gore. Osmehuje se. Iza nje je ekran televizora na kojem piše Uhvati film. Oko vrata joj visi identifikaciona kartica na kojoj piše volunteer.

Budi naša podrška – volontiraj na Uhvati film-u

Ako živiš u Novom Sadu, zainteresovan/a si za promenu perspektiva i želiš da budeš društveno aktivan/a, 21. Uhvati film je mesto za tebe!

i zajedno sa nama pokreni promene na 21. Uhvati film-u, koji se održava od 11-15. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada. Prijaviti se možeš preko prijavnog formulara, klikom na link . Potrebno je samo da ga popuniš (lični podaci, interesovanje i iskustvo) do 5. oktobra – i našao si se u našem timu!

Oblast u kojem je moguće volontirati je:

TEHNIČKA PODRŠKA: personalna asistencija, protokol, tehnička priprema realizacije i organizacija događaja, distribucija promo materijala, priprema paketa za goste..

Šta dobijaš na Uhvati film-u?

Mogućnost da se družiš i učiš od inspirativnih ljudi, iznutra upoznaš sa organizacijom i atmosferom jednog filmskog festivala. Da promeniš svoje perspektive, a zatim i udruženim snagama utičeš na promenu društvene svesti u široj zajednici.

Svi volonteri/ke dobijaju i potvrdu o volontiranju, a po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja. Svi volonteri imaju šansu da se uključe u dalji rad naše organizacije.

Devojka pozira ispred banera Uhvati film. Smeši se. Oko vrata joj visi identifikaciona kartica na kojoj piše volunteer.
Foto: Jovana Kalamković

Uhvati film više je od filmskog festivala.

Uhvati film postoji već 21 godinu, a volonterski program devet. Jedinstven je regionalni festival u regionu. Izdanja ima u Novom Sadu, Banjaluci, Rijeci i Kotoru. Uhvati film je najpristupačniji filmski festival u regionu, budući da je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom, slepim i Gluvim osobama.

Promene se neće pokrenuti same, zato je Uhvati film-u potrebna tvoja podrška na licu mesta.

Trk klik na link za prijavu, prijavi se za volontiranje na Uhvati film-u, od 11-15. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content