Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

pristupačnost

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji  filmski festival u regionu. Održava se u fizički pristupačnim prostorima, svi filmovi imaju opisne titlove na srpskom jeziku, a govorni sadržaji prevođeni na srpski znakovni jezik.

Filmski program je kroz audiodeskripciju i sinhronizaciju pristupačan i slepim i slabovidim osobama. 

Pored toga, mnogobrojni filmovi koje prikazujemo, konferencije, debate i edukacije koje organizujemo u okviru Festivala, ukazuju na važnost pristupačnosti kulturnih sadržaja svima.
Misija Uhvati film-a je da svi kulturni događaji jednog dana budu potpuno pristupačni svima.

Audiodeskripciju i sinhronizaciju filmova za Filmski festival Uhvati film Novi Sad podržali su: Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada (2022.), kao i Ministarstvo kulture i informisanja (2021.)

Pristupačnost Uhvati film destivala Banja Luka, Rijeka, Kotor

Audioopisan i titlovan tizer za 20. Uhvati film Novi Sad 

vesti, zanimljivosti

Nastup Kenta Kambara, na bini Kenta drži točak kolica ispred svoje glave tako da mu je centar točka tačno na čelu. Obliven je ljubičastim svetlom.
Novosti: Novi Sad

20. Uhvati film sijao ljubav i promene

Uz pregršt emocija, projekcije sjajnih filmova koji zaista menjaju naše perspektive i nastupe dva izvrsna umetnika: nemačkog glumca Erwina Aljukića i japanskog perfomera Kenta Kambare, od 12. do 16. oktobra održan je 20. Međunarodni filmski festival „Uhvati film“ u Bioskopu Kulturnog centra Novog Sada.

čitaj ceo tekst

rekli su o sinhronizovanim filmovima ..

pristupačnost Uhvati film mreža

Uhvati film Banja Luka  se održava u fizički pristupačnim prostorima (Dom Omladine), svi filmovi su titlovani na srpski, a govorni sadržaji prevođeni na srpski znakovni jezik.

Uhvati film Rijeka se održava u fizički pristupačnim prostorima (HKD Rijeka), svi filmovi su titlovani na hrvatski jezik. 

Uhvati film Kotor se održava u fizički delimično pristupačnim prostorima, svi filmovi su titlovani na srpski, a govorni sadržaji prevođeni na srpski znakovni jezik.

Podeli sa drugima!

logo festivala Uhvati film NS, Rijeka, Banja Luka, Kotor

Budite i Vi deo Uhvati film festivala!

Kontaktirajte lokalne organizatore (u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili Crnoj Gori) i saznajte kako možete da podržite festival.
Skip to content