Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

pristupačnost

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji  filmski festival u regionu. Održava se u fizički pristupačnim prostorima, svi filmovi imaju opisne titlove na srpskom jeziku, a govorni sadržaji prevođeni na srpski znakovni jezik.

Filmski program je kroz audiodeskripciju i sinhronizaciju pristupačan i slepim i slabovidim osobama. 

Pored toga, mnogobrojni filmovi koje prikazujemo, konferencije, debate i edukacije koje organizujemo u okviru Festivala, ukazuju na važnost pristupačnosti kulturnih sadržaja svima.
Misija Uhvati film-a je da svi kulturni događaji jednog dana budu potpuno pristupačni svima.

Audiodeskripciju i sinhronizaciju filmova za Filmski festival Uhvati film Novi Sad podržali su: Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada (2022.), kao i Ministarstvo kulture i informisanja (2021.)

Pristupačnost Uhvati film destivala Banja Luka, Rijeka, Kotor

Audioopisan i titlovan tizer za 20. Uhvati film Novi Sad 

vesti, zanimljivosti

volonteri pišu

Violeta Vlaški za Uhvati film: Zadatak audiodeskripcije je da opiše, ne da interpretira

Ovogodišnji 20. Uhvati film, koji će se održati od 12. do 16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, prvi put u istoriji, ali i istoriji filmskih festivala u Srbiji, donosi celokupan filmski program pristupačan slepima.
SVI filmovi koji budu prikazani na Festivalu biće audioopisani i sinhronizovani, za razliku od prošle godine, kad je to bio slučaj samo sa delom filmskog programa. To je zaista veliki podvig celokupnog tima Festivala, ali i zasluga Violete Vlaški, ispred organizacije Digitas 24, koja je, već drugu godinu zaredom, angažovana na audiodeskriciji Uhvati film filmova.

čitaj ceo tekst
program-20 uhvati film novi sad
pristupacnost

Program festivala -easy read

PROGRAM 20. Međunarodnog filmskog festivala Uhvati film

Program se održava u Kulturnom centru Novog Sada

Svi programi su besplatni. Filmovi su dostupni u audioopisanoj – sinhronizovanoj i nesinhronizovanoj – titlovanoj verziji.

Opisi filmova – klik na naziv filma vas vodi na link na sajtu a na ovoj stranici, ispod satnice su i svi opisi.  

čitaj ceo tekst
Uhvati fim Novi Sad, slepa osoba, deskripcija fotografija
Novosti: Novi Sad

Uhvati film najpristupačniji je filmski festival u regionu!

S ponosom možemo da kažemo da je 20. Uhvati film Novi Sad, najpristupačniji filmski festival u regionu, a verujemo da je i među malobrojnima u Evropi i svetu!
Svi filmovi su opisno titlovani i audioopisani odnosno sinhronizovani, svi govorni segmenti programa prevođeni na znakovni jezik, a ceo događaj se dešava u fizički pristupačnom prostoru – u Bioskopu Kulturnog centra Novog Sada, od 12. do 16.oktobra.

čitaj ceo tekst

rekli su o sinhronizovanim filmovima ..

pristupačnost Uhvati film mreža

Uhvati film Banja Luka  se održava u fizički pristupačnim prostorima (Dom Omladine), svi filmovi su titlovani na srpski, a govorni sadržaji prevođeni na srpski znakovni jezik.

Uhvati film Rijeka se održava u fizički pristupačnim prostorima (HKD Rijeka), svi filmovi su titlovani na hrvatski jezik. 

Uhvati film Kotor se održava u fizički delimično pristupačnim prostorima, svi filmovi su titlovani na srpski, a govorni sadržaji prevođeni na srpski znakovni jezik.

Podeli sa drugima!

logo festivala Uhvati film NS, Rijeka, Banja Luka, Kotor

Budite i Vi deo Uhvati film festivala!

Kontaktirajte lokalne organizatore (u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili Crnoj Gori) i saznajte kako možete da podržite festival.
Skip to content