Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

The blooming

Cv(ij)etanje

Starija žena sedi za stolom. Na stolu je i otvorena brošura i u čaši kugla nečega sa zabodenim čačkalicama. Žena gleda u čašu i izgled kao da se obraća čaši.

Sinopsis

Kroz zatvorske kapije izlazi Solanža, žena koja je provela 27 godina iza rešetaka. Ali njena sloboda nije samo fizičko oslobađanje, već izazovni početak novog poglavlja. Emotivni francuski film “Cvetanje” prenosi snažnu priču o gluvoj ženi, koja se suočava sa stigmatizacijom, preprekama i višestrukom marginalizacijom. Ali Solanža nije samo žrtva ‒ ona je hrabra junakinja koja pokušava pronaći svoje mesto u svetu koji se promenio tokom njenog zatvora.

Zašto da pogledate ovaj film? (reč selektorke)

Film koji ističe moć ženskog glasa i inspiriše nas da se borimo protiv nepravde i pokrenemo pozitivne promene.

Synopsis

Solange, a woman who spent 27 years behind bars, comes out through the prison gates. But her freedom is not just a physical release, but a challenging start to a new chapter.
The emotional French film “Bloom” tells the powerful story of a deaf woman, who faces stigma, obstacles and multiple marginalization. But Solange is not just a victim – she is a brave heroine trying to find her place in a world that has changed during her imprisonment.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.
Skip to content