Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

vizual na kome piše : Dvanaesti međunarodni filmski festival„Uhvati film Banja Luka”- PROGRAM

Dvanaesto izdanje „Uhvati film Banja Luka” počinje 12. oktobra

Dvanaesto izdanje Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film Banjaluka” biće održano u Banjoj Luci od 12. do 14. oktobra 2023. godine, u bioskopu CineStar cinemas (kino dvorana 2). Svečano otvaranje biće upriličeno 12. oktobra u Sinestaru, sa početkom u 19.00 časova, a naredna dva dana, 13. i 14. oktobra, program se nastavlja na istoj lokaciji.

Festival je sufinansiran sredstvima Audio-vizuelnog centra Republike Srpske i Grada Banja Luka, a prijatelji festivala su: CSK print štamparija, restoran „Monogram” i hotel „Marriott”.

Na ovogodišnji filmski konkurs prijavilo se ukupno 454 filma iz svih krajeva svijeta. U okviru filmskog programa na festivalu u Banjaluci premijerno biće prikazano 17 filmova, koji mijenjaju perspektive i ruše predrasude. Filmovi su visokog umjetničkog kvaliteta. Igrani su, animirani i dokumentarni.

Direktorka Audio-vizuelnog centra Republike Srpske Anja Ilić Stanić svojim obraćanjem će svečano otvoriti ovogodišnji Festival „Uhvati film Banja Luka”, nakon čega će filmski program započeti projekcijom dokumentarnog filma „Treća sreća” u režiji Davida Todorovića (Crna Gora).

Pored projekcije filmova publiku očekuje i zanimljiv prateći program festivala.

Panel diskusija „Kultura dostupna svima” (moderatorka Jelena Joksimović) sa gostima iz svijeta kulture, umjetnosti, književnosti, na programu je 13. oktobra sa početkom u 19.00 časova u Sinestaru.

U revijalnom dijelu filmskog programa posjetioci će imati priliku da pogledaju dokumentarni film „Neki novi Brodvej” u režiji Denisa Bojića, nakon čega će uslijediti razgovor sa Denisom Bojićem i Zoranom Jelićem.

Ulaz na sve projekcije i prateći program je besplatan.

Organizatori se zahvaljuju svima onima koji su video porukama pozvali javnost da posjete ovogodišnji festival. Video poruke se nalaze na Instagram profilu i Fejsbuk stranici „Uhvati film Banja Luka” festivala. Isto tako, organizatori se zahvaljuju svim pisanim i elektronskim medijima, koji iz godine u godinu upoznaju javnost sa Uhvati film festivalom, i organizacionom timu festivala koji godinama s velikom predanošću radi na njegovoj pripremi i realizaciji.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content