Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
Direktorka festivala, Milesa Milinković i još jedna žena poziraju i osmehuju se. Milesa drži nagradu, žena drži mikrofon. Nedaleko od njih je voditelj programa koji drži papir u rukama. Iza njih je baner na kojem piše Nagrada Pokretači promena - Nagrada 2022.

Uhvati film je pokretač promena!

Uhvati film dobitnik je nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promena 2022!

Nagrada se dodeljuje pokretačima promena u Srbiji, motivisanim građanima koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svojih sugrađana u oblastima kao što su socijalna zaštita, komunalni problemi, podrška samohranim roditeljima, podrška osobama sa invaliditetom

Priznanje dodeljuje Beogradska otvorena škola, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) od 2019. godine.

Direktorka Uhvati film festivala, Milesa Milinković, u obraćanju prisutnima, zahvalila se na ovom značajnom priznanju. Tom prilikom istakla je da KAO Parnas, kao organizator Uhvati film festivala nije nagradu dobio jer je pristupačnost stvar humanosti, već poštovanja ljudskih prava i da će Festival i dalje svojim delovanjem biti primer kako kulturni događaji, i događaji uopšte treba da izgledaju kako bi omogućili ravnopravni pristup svima.

Pored priznanja, Uhvati film festival dobio je i robu u vrednosti od 600 dolara.

Da pokrećemo promene, misija je kojom se rukovodimo od postojanja Festivala. Ponosni smo da je promena koju pokrećemo vidljiva i u široj zajednici i na ovaj način prepoznata i priznata!

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content