Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
Animirana slika. Deca puštaju papirne avione. U gornjem levom uglu logo Uhvati film kids

Festival Uhvati film kids i ove godine pred Futožanima

Već po tradiciji, treći Uhvati film kids, festival kratkometražnih filmova na temu invalidnosti namenjen deci, održaće se 28. novembra u Kulturnom centru Mladost u Futogu.

Različitost i tolerancija, kroz uživanje uz vrhunske filmove i pravu bioskopsku atmosferu – još jedan Festival Uhvati film kids u Futogu čeka nas 28. novembra! Na repertoaru su dve projekcije: jedna od 10.30h, a druga od 12.30h. Ulaz je besplatan!

Uživaćemo u projekciji kratkometražnih filmova za decu na temu invaliditeta, izabranih sa Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“, nakon čega slede diskusije sa publikom o toleranciji i inkluziji.

Reklamni plakat. Animirana slika. Deca puštaju papirne avione. Iznad natpis: Filmski festival Uhvati film kids, 28. novembar od 10.30h i 12.30h, KC Mladost Futog. Dole lista donatora.
U bioskopskoj salim na platnu je logo uhvati film kids festivala, svetla su upaljena, deca fotografisana sa leđa u publici, mnogi od njih drže podignutu ruku. U daljini se nazire Marijana Ramić Vulin koja je nakon filmova vodila razgovor sa decom.

Filmovi su pažljivo izabrani za uzrast 7-11 godina i govore o različitosti i prihvatanju. Pokazuju vršnjačke odnose među decom i mladima, podršku i ističu vrednosti pravog prijateljstva i ljubavi. Filmovi bude empatiju i solidarnost i uče nas da odbacimo sve predrasude i poštujemo tuđa ljudska prava.

Važan deo programa je i diskusija nakon projekcije, u kojoj ćemo izneti svoje utiske o filmovima, a moderatorka će na osnovu prikazanih filmova, dati osnove upute o diskriminaciji i pravima osoba sa invaliditetom – kako bismo i iz Futoga poslali poruku: da svi jesmo drugačiji, ali ravnopravni.

Natpis: Filmski festival Uhvati film kids, 28. novembar od 10.30h i 12.30h, KC Mladost Futog. Dole lista donatora.

Svi filmovi su opisno titlovani, a govorni sadržaji prevodiće se na srpski znakovni jezik.

Uhvati film kids održava se sa ciljem decentralizacije kulturne ponude i povećanja kulturnih sadržaja o različitostima, kako bi uticao na tolerantnije i ravnopravnije društvo. Projekat realizujemo u saradnji sa KC Mladost Futog, a uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content