Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
Deca sede za dugačkim stolom i posmatraju filmove na velikom televizoru. U publici je direktorka Uhvati film festivala, Milesa Milinković i jedan muškarac. Na televizoru je scena u kojoj se vidi devojčica do ramena sa maramom na glavi.

Sijamo ljubav u kompaniji Generali

Uhvati film kids projekcije bile su deo programa „Ljubav u proleće“, koji kompanija Generali organizuje za decu svojih zaposlenih

Ljubav je u proleće! A mi bismo dodali – u Uhvati filmu-u ljubav je uvek i svuda!

Ljubav je bila glavni sastojak i 9. juna na događaju „Ljubav u proleće“ u kompaniji Generali u Beogradu, u okviru kojeg smo održali dve projekcije Uhvati film kids filmova za decu. Svake godine, ova kompanija okuplja decu zaposlenih i samo za njih organizuje niz edukativnih i zabavnih aktivnosti. Ove godine, na deo programa bio je i Uhvati film kids.

Najavni plakat za program „Ljubav u proleće“. Na plakatu su istaknuti programi, a jedan od njih je i Uhvati film kids. Ispod programa je crtež malog lava na livadi pored potoka i cveta. Pored je i pčela. Dole stoji natpis Generali.
Deca sede za dugačkim stolom i posmatraju filmove na velikom televizoru. U publici je direktorka Uhvati film festivala, Milesa Milinković. Na televizoru je scena iz animiranog filma u kojoj tri dečaka sede za stolovima.

Najmlađi su uživali u dve projekcije. Prva je bila za uzrast od 5-8 godina, dok je druga bila namenjena deci do 8-12 godina.  Gledali smo filmove, postavljali pitanja, razgovarali i zajedno izvukli pouku: u redu je biti drugačiji i treba da prihvatamo druge onakve kakvi jesu.

Uhvati film uvek sija ljubav, kao i događaj „Ljubav u proleće“. Ima li šta lepše od sijati, širiti i primati ljubav?

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content