Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Na ciklama pozadini, različitim bojama piše: filmski festival Uhvati film Kids, 30. novembar, od 10 i 13:30 h, KC Mladost futog

Uhvati film kids u Futogu

Kratkometražne filmove sa Uhvati film-a, namenjene deci i ove godine moći ćemo da pogledamo 30. novembra u Bioskopu Mladost Futog. U okviru festivala biće organizovane dve projekcije filmova za decu uzrasta od 7-11 godina: jedna od 10h, a druga od 13h. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Uhvati film kids podrazumeva projekcije kratkometražnih filmova za decu na temu invaliditeta, izabranih sa Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film“, nakon čega slede diskusije sa publikom.

Filmovi su prilagođeni uzrastu i govore o invaliditetu i osobama sa invaliditetom, o vršnjačkim odnosima, prijateljstvu, podršci, inkluziji i prihvatanju. Da je u redu biti drugačiji. O tome da iste stvari možemo raditi na različite načine. Da je potrebno rušiti predrasude, kako svoje, tako i tuđe. O moći pojedinca da napravi promenu.

U diskusiji nakon filmova, deca će izneti svoje utiske, a moderatorka će im dati osnovne upute o diskriminaciji i pravima osoba sa invaliditetom, objašnjene na primerima iz filmova.

Uhvati film kids održava se sa ciljem decentralizacije kulturne ponude i povećanja kulturnih sadržaja o različitostima, kako bi uticao na tolerantnije i ravnopravnije društvo.

Projekat realizujemo u saradnji sa KC Mladost Futog, a uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2023 . Sva prava zadržana

Skip to content