Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.

Uhvati film pusti predrasude

Snaga Uhvati film festivala ogleda se u sjajnoj umetnosti koju donosi naš filmski i prateći umetnički program, ali u moći da menja ustaljene stavove i mišljenja.

Oslanjajući se na ovu edukativnu moć, nastao je projekat

Uhvati film pusti predrasude Foto Maja Tomić

Edukativni program

koji organizujemo već 5-u godinu u srednjim školama i na fakultetima, prvenstveno baziran na projekcijama filmova iz Uhvati film festivala. 

Kako to izgleda u praksi

Radionice u srednjim školama

Projekcije izbora filmova sa Uhvati film festivala a zatim nakon svakog filma interaktivan razgovor o stereotipima, predrasudama na koje filmovi ukazuju, sa osnovnim smernicama iz oblasti terminologije i modela invalidnosti. Inkluzivni voditeljski tim čine Milesa Milinković (aktivistkinja, teoretičarka iz oblasti invalidnosti, direktorka Festivala) i Marijana Ramić Vulin, aktivistkinja (PR Festivala, voditeljica tribina i program menadžerka KAO Parnas)

Radionice na fakultetima

Izbor filmova sa Uhvati film festivala, spram odseka Fakulteta, interaktivan razgovor o stereotipima, predrasudama na koje filmovi ukazuju. Edukacija ima formu tribine, koju moderira Marijana Ramić Vulin sa stalnom učesnicom (Milesa Milinković, teoretičarka invalidnosti) i posebno odabranim gostom/gošćom kroz koju se studentima/kinjama daju i osnovna znanja iz oblasti terminologije, modela invalidnosti i višestruke diskriminacije.

vesti iz projekta

naši rezultati u brojkama

600+

mladih senzibilisano i edukovano

5

godina realizacije

11

škola/ odseka i višegodišnje saradnje

naši rezultati kroz utiske

“Saznala sam neke nove načine koji se mogu koristiti u radu sa decom sa invaliditetom, autizmom. Voditeljice radionice su veoma zanimljive i pružile su nam kvalitetan sadržaj i navele nas na mnoga razmišljanja.”
studentkinja (2021)
VŠSS za obrazovanje vaspitača
“Mislim da ovakva vrsta predavanja treba češće da se održava kako bi se podigla svest ljudi i kako bi se predrasude o osobama sa invaliditetom stavile na stranu.”
Učenik/ca (2021)
SŠ MC Vision Academy
“Naučila sam na koji način treba pristupati osobama sa invaliditetom.Takođe oslobodila sam barijere u svojoj glavi, pre svega kako pići osobama i pitati treba li im pomoć”
Studentkinja (2020)
Odsek za žurnalistiku FFNS

Projekat podržava

GRADSKA UPRAVA ZA SPORT I OMLADINU - KANCELARIJA ZA MLADE

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju i želite da da u okviru projekta "Uhvati film pusti predrasude" posetimo Vašu školu, fakultet ... javite se na mejl:

Skip to content