Filmski festival Uhvati film- Seize the film festival

jedini regionalni FILMSKI FESTIVAL KOJI M(IJ)ENJA PERSPEKTIVE o invalidnosti

Search
Close this search box.
Projekcija filmova u Kraljevu. Publika u Sali posmatra projekciju filmova.

Uhvati film u poseti Kraljevu

Izbor filmova sa 20. Uhvati film, publika je imala priliku da pogleda 5. decembra u Kraljevačkom udruženju za pomoć osobama sa autizmom.

Događaj je realizovan u saradnji Uhvati film festivala sa Udruženjem Kreativna radionica Kraljevo, Kraljevačkim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom i Unijom organizacija OSI grada Kraljeva.

Projekcija filmova koji prikazuju život osoba sa invaliditetom i izazove sa kojima se susreću, samo je deo atmosfere koja je ispunila veče tolerancije i ljubavi. Publika je bila inkluzivna, pored osoba sa invaliditetom, njihovih porodica i podrške, prisutni su bili svi oni koji žele da daju svoj doprinos u stvaranju boljeg i ravnopravnijeg sveta za sve, a posetioci su pored Kraljeva došli i iz Trstenika.

Nakon projekcije, organizovana je i diskusija o filmovima, ali i svim aspektima invalidnosti, sa naglaskom na mogućim rešenjima.

„Ovaj događaj oplemenjuje“, reči su Dragana Mirkovića, domaćina KC „Evergreen“ iz Kraljeva, koje čini se najbolje opisuju moć i značaj Uhvati film karavana.

Nataša Đurović (Kreativna radionica Kraljevo)

sviđa ti se tekst? podeli ga sa drugima.

LOGO Uhvati film. Ispod piše Novi Sad, Rijeka, Banka Luka, kotor

Ostani u toku sa dešavanjima i tekstovima!

Zaprati nas na Facebook-u i Instagramu.

UHVATI FILM – PROMENI PERSPEKTIVE

mapa sajta

kontakti organizatora

Da umetnost ima moć da m(ij)enja sv(ij)et, dokaz je Uhvati film, jedini regionalni festival na temu invalidnosti. Naš filmski, prateći um(j)etnički i govorni programi utiču, m(ij)enjaju i aktiviraju.
Doprinose stvaranju ravnopravnijeg i inkluzivnijeg društva bez diskriminacije i pod(ij)ela.

Uhvati film Novi Sad je najpristupačniji festival u Srbiji: dostupan je osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima, a deo programa potpuno je pristupačan i sl(ij)epima. Dobitnik je Nagrade za promociju humanih vrednosti i osoba sa invaliditetom na filmu (2018), koju dod(ij)eljuje Udruženje filmskih um(j)jetnika Srbije.

Uhvati film preko 20 godina perspektive menja u Novom Sadu, preko deset u Rijeci, a od 2017. u Banjaluci i 2019. u Kotoru.

kontakti organizatora

Kreativno afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad
kaoparnas.org 
uhvatifilm@gmail.com

Udruga Spirit, Rijeka
spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr

Humanitarna Organizacija  Partner, Banja Luka
hopartner.org 
uhvatifilm.banjaluka@gmail.com

Nevladino udruženje “ART 365”
art365nvo@gmail.com

Filmski festival Uhvati film 2024 . Sva prava zadržana

Skip to content